AVOKADO DİP SOS (GUACAMOLE ) VE TACO YAPIMI

TACO ,GUACAMOLE SOSU ,MEKSİKA MUTFAĞI ,TACO NASIL YAPILIR? ,AVOKADODAN YAPILAN TARİFLER NELERDİR ,GUACAMOLE SOS ,GUACAMOLE SOS MALZEMELERİ ,GUACAMOLE SOS NERELERDE KULLANILIR? ,TACO TARİFİ TACO NASIL YAPILIR? ,TACO PORSİYONU ,TACO KAÇ KALORİ?


DİP SOS DİĞER ADIYLA GUACAMOLE




Çoğunuzun belki de pek hoşlanmadığı ve önyargıyla yaklaştığı bir meyvedir avokado .Bilirim çünkü iki sene öncesine kadar ben de öyleydim ki sosu yapıp tadına bakana kadar inanın enterasan bir lezzet ve taconun olmazsa olmazlarındandır .bu lezzeti bana Amerika seyahatimizde Miami deki arkadaşlarım sevgili Harunumuzun değerli ve tatlı eşi Hilkat tanıştırdı.Hatt ben gitmeden Harun eşine Aydan abla geliyor öyle güzel tarifleri var ki diye bahsedince sevgili Hilkat ın biraz gözü korkmuş halbuki birbirimizden öğreneceğimiz fikir alacağımız o kadar çok şey var ki yeter ki taze bilgilere ve böylesi alışverişe açık olalım .Ben burdan da bu güzel aileye özellikle teşekkür etmek istiyırum ki iki küçük tatlımı tatlı çocuklarının koşturmaları arasında öyle güzel evsahipliği yaptılar ki hatta bizi kendi evimizde gibi hissettirdiler.

Miami ile ilgili bir yazı hazırlayıp buraya ekleyeceğim özellikle nerelere gidilir nerelerden alışveriş edilir vb. o yüzden takipte kalın bloğum gittikçe canlanacak ve ilginç bir hale gelecek.
Gelelim taco yapımına ve guacamole sosuna...


Avokadonun ana vatanı Orta Amerika oralarda bu meyveye timsah armudu derlermiş.Avokado ile yapılan bir çok lezzet var salatalarda ,sandaviçlerde ,ve böylesi güzel sos yapımında kullanılır.Herkes farklı yapabilir bu sosu bana en uyan malzemeler bunlardı ki evdekiler hiç sevmedikleri halde onlara taconun içinde yedirebildim.

MALZEMELER:

  • 3 adet olgun avokado
  • 1 adet orta boy domates
  • 1 adet küçük boy soğan (varsa kırmızı soğan)
  • 1 adet jalapeno biberi ya da köy biberi
  • 1 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı limon suyu (varsa lime-yeşil limon)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Karabiber (damak tadınıza göre)
  • 2 yemek kaşığı ince kıyılmış kişniş ya da maydanoz
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Avokadoyu bıçakla ikiye çabuk ayırabilirsiniz olgun olan avokado çabuk ayrılır. Avokadonun çekirdeğini kolayca çıkarın kenara koyun ,kabuğuna zarar vermeden kaşıkla sıyırın meyveyi bir kaseye alın .Soğanı ince ince yemeklik kıyın ve akabinde sarımsağı ezin ve soğanla birlikte kaseye aktarın.Domatesin çekirdeklerini çıkartmadan küçük küçük doğrayın. Biberin çekirdeklerini çıkarın ve aynı şekilde küçük küçük kıyın.Doğradığınız tüm malzemeyi kaseye alın.Tuz, karabiber, limon suyu, kıyılmış maydanoz (varsa kişniş) ve zeytinyağını kaseye aktarıp iyice karıştırarak servis yapın.İşte o meşhur Guatamole sosu bu kadar kolay hazırlanabiliyor.

TACO İÇİ İÇİN  MALZEMELERİ :

Gelelim şimdi taco yapımı için kıymamızı bir tavaya koyalım ezerek kavurmaya başlayalım kokusu çıkmaya başlayınca malzemelerimizi ekleyelim




KIYMALI TACO (MEKSİKA USULÜ )

Malzemesi:


  • Bir ( küçükse iki) adet orta boy soğan 
  • İki çay kaşığı paprika 
  • İki çay kaşığı pul biber 
  • İki çay kaşığı kimyon 
  • İki çay kaşığı karabiber 
  • İki çay kaşığı tuz 
  • İki yemek kaşığı sıvıyağ (yada tereyağı)
  • Avokado sos
Taco kabukları yada küçük lavaşlar (marketlerde var) -- (lavaşları ısıtmak için üzerlerine biraz su serpip fırının tellerine kıvırıp aralarına koyun ki şekil alsın hem de ısınsın sonra sıcak sıcak diğer malzemeleri koyun .)

Kızdırılan tavaya kıyma konulur ve bir kaşık yardımıyla ezilerek kavrulur. Üzerine ince kıyılmış soğanlar doğranır yada rendelenir önemli olan soğanların sıkılarak acı suyunun çıkması sonra eklenmesi...
Soğanların diriliği kaybolunca tuz ve baharatlara eklenir. Dört - beş dakika bu şekilde pişirilir.1/2 su bardağı su eklenir ve bırakılıp suyunu çekmesi beklenir.
Ardından Meksika fasulyeleri eklenir ve karıştırılır. (Arzuya kalmış ) Beş dakika daha pişirilir. Ocaktan alını ve ağzı kapalı olarak dinlenmeye bırakılır.
Tuz, kimyon ve incecik kıyılmış kişniş yapraklarıyla tat kattığınız iç harcı, 2-3 dakika daha pişirip ocaktan alın.
Küçük boy tortilla ekmekleri yerine hazır olarak satılan taco kabukları kullanabilirsiniz. Büyük marketlerde satılmakta . Tortilla ekmeklerini hafif bir şekilde ıslattıktan sonra da fırınlayabilirsiniz.
Sıcak servis yapmak önemli...
Taco kabuklarının iç kısmına önce kıymalı harç sonra kıyılmış taze soğan onun üstüne domates ezmesi yada sosu istenirse acı katılarak , üstüne avokado sosu ( ayrı bir paylaşımda göstereceğim çok basit ) en üste ise özel kreması yada süzme yoğurtta olur koyup rendelenmiş kaşar ile taçlandırıp elimizle yiyoruz .
Mutlaka deneyin ailece yiyebileceğiniz bir lezzet bu ...
Not : değişik Meksika soslarıyla şenlendirebilirsiniz bu lezzeti ...AFİYET OLSUN.

TORTİLLA YAPMAK İSTERSENİZ: 


  • 1 Su Bardağı Elenmiş Un 
  • 1 Çay Kaşığı Kabartma Tozu 
  • 1 Çorba Kaşığı Tereyağı 
  • 1/2 Su Bardağı Su 
  • 1 Tutam Tuz

Taco porsiyonu: 100 gr
Taco kalorisi (kcal): 226


Yorumlar

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

ANA YEMEKLER,21,ANAYEMEKLER,3,BALIK,1,BALIKLAR,1,BÖREKLER,3,CHEESCAKE,3,CUPCAKE,1,ÇORBALAR,6,DİET ÜRÜNLER,4,DOĞAL ÜRÜNLER,4,ET YEMEKLERİ,9,ETKİNLİKLER,3,FESTİVALLER,1,GEZILER,1,GEZİLER,5,HAMUR İŞLERİ,9,HAMURİŞLERİ,9,HOBİLER,2,İÇECEKLER,7,KAHVALTILIKLAR,6,KEK-PASTALAR,9,KEKLER,6,KISLIK HAZIRLIKLAR,10,KONAKLAMA,5,KURABİYELER,9,MAKARNA,2,MEKANLAR,8,MUFFİNLER,3,NEW,111,PASTALAR,3,PİLAVLAR,2,POĞAÇALAR,2,SAĞLIK,1,SAĞLIKLI YAŞAM,6,SALATALAR,12,SARMA/DOLMALAR,1,SEBZE YEMEKLERİ,2,SOĞUK TATLILAR,1,SÜTLÜ TATLILAR,3,ŞERBETLİ TATLILAR,1,TANITIMLAR,10,TATLILAR,9,TAVUK YEMEKLERİ,2,TURŞULAR,1,TV PROGRAMLARIM,1,ULAŞIM,2,VEJETERYAN,2,VİDEOLU TARİFLER,2,WORKSHOP,2,YAŞAM,5,YEMEK TARİFLERİ,4,YEMEKTARİFLERİ,15,YÖRESEL TATLILAR,5,YÖRESEL YEMEKLER,8,YURTDIŞI,7,YURTİÇİ,2,ZEYTİNYAĞLILAR,2,
ltr
item
Aydancalezzetler: AVOKADO DİP SOS (GUACAMOLE ) VE TACO YAPIMI
AVOKADO DİP SOS (GUACAMOLE ) VE TACO YAPIMI
TACO ,GUACAMOLE SOSU ,MEKSİKA MUTFAĞI ,TACO NASIL YAPILIR? ,AVOKADODAN YAPILAN TARİFLER NELERDİR ,GUACAMOLE SOS ,GUACAMOLE SOS MALZEMELERİ ,GUACAMOLE SOS NERELERDE KULLANILIR? ,TACO TARİFİ TACO NASIL YAPILIR? ,TACO PORSİYONU ,TACO KAÇ KALORİ?
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjAFuWgVnCLLtK-cYdRMTfl6le4lrC9HIuZo5Gak-NsethcqlTS24QbiC-UWXH64XoFZx9TwO0GceUc4UhPY9Gl48bKOB5n5wJ5l_TgWeXsD-t7NmPqFRBSAmODGB-Swqqu7ePrD8P3vBA/s640/IMG_6757.PNG
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjAFuWgVnCLLtK-cYdRMTfl6le4lrC9HIuZo5Gak-NsethcqlTS24QbiC-UWXH64XoFZx9TwO0GceUc4UhPY9Gl48bKOB5n5wJ5l_TgWeXsD-t7NmPqFRBSAmODGB-Swqqu7ePrD8P3vBA/s72-c/IMG_6757.PNG
Aydancalezzetler
https://www.aydancalezzetler.com/2018/11/guacamole-avokado-dip-sos.html
https://www.aydancalezzetler.com/
https://www.aydancalezzetler.com/
https://www.aydancalezzetler.com/2018/11/guacamole-avokado-dip-sos.html
true
7122569733341028615
UTF-8
Tüm Yazılar Yüklendi Herhangi bir mesaj bulunamadı HEPSİNİ GÖR Daha fazla oku Cevap Cevabı İptal Et Silmek By Home SAYFALARI POSTS Hepsini gör SİZİN İÇİN ÖNERİLEN ETİKET ARŞİV ARAMA TÜM GÖNDERİLER İsteğiniz ile eşleşme bulunamadı Eve dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pz Pzt Sl Çrm Prş Cm Cmt Ocak Şubat Mart Nisan May Nsn Haz Agus Eyl Ekm Ksm Arl Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Şu anda 1 dakika önce $$ 1 $$ dakika önce 1 saat önce $$ 1 $$ saat önce Dün $$ 1 $$ gün önce $$ 1 $$ hafta önce 5 haftadan fazla önce İzleyiciler Takip et BU İÇERİK ÖNEMLİDİR Lütfen paylaşın Tüm Kodu Kopyala Tüm Kodu Seç Tüm kodlar panonuza kopyalanmıştır. Kodları / metinleri kopyalayamıyor, kopyalamak için lütfen [CTRL] + [C] tuşlarına (veya Mac ile CMD + C'ye) basınız